Sok bringás és érdeklődő piknikelt a BFK-val Etyeken

A hétvégi Etyeki Pikniken több mint 200 ember kerékpározott a Budapest Fejlesztési Központtal. Nem csak az edukációs e-bike túrákon, de a BFK standján üzemelő bringaturmixon és a páros kerékpárversenyen is tekerhetett, aki szeptember 4-5-én az Etyeki Pikniken járt, és felkereste a BFK standját.

Elektromos kerékpárokon a környékkel lehetett ismerkedni, közben hasznos tanácsokat kaphatott, aki most szeretne átnyergelni erre a közlekedési eszközre, és esetleg még bizonytalan egyben-másban. A bringaturmixon italt lehetett keverni tekeréssel.

BFK stand az Etyeki Pikniken

A fizikai megmérettetések mellett az agytekervényeket is megdolgoztatták a BFK feladatai. Egy kihívást jelentő kerékpáros keresztrejtvény mellett egy izgalmas játékban is részt vehettek a piknikezők. A Kerékpáros Kertváros stratégiához (https://bfk.hu/fejlesztesek/kerekparos-kertvaros/) kapcsolódóan arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen intézkedésekkel, programokkal lehetne javítani az elővárosi kerékpározás feltételeit, mivel lehetne még többeket rávenni a kerékpározásra. A látogatóktól kapott visszajelzések és ötletek megerősítették számunkra, hogy nagy szükség van erre a stratégiára: a legtöbbet az úthálózat fejlesztését említették, mind infrastrukturális, mind pedig hálózati értelemben. Megfelelő burkolatú és megfelelő nyomvonalon haladó kerékpárutak esetén a jelenleginél többen mennének biciklivel a vonathoz, hévhez vagy buszhoz, sőt, sokan akár egészen Budapestig kerékpárral közlekednének!

Képek az eseményről:

Hamarosan elindítjuk a stratégiához kapcsolódó első online kérdőíves felmérésünket is, így aki személyesen nem tudta velünk megosztani a javaslatait, rövidesen megteheti. 

A Kerékpáros Kertváros stratégia célja, hogy minden agglomerációs településen élő kerékpárral biztonságosan meg tudja közelíteni a legközelebbi vasút-, hév-, vagy buszállomást. A szomszédos települések, illetve a Budapesttel közvetlenül határos települések és a főváros között sok esetben reális alternatíva a végig biciklin megtett utazás, ezért a stratégiának fontos része, hogy az agglomerációs kerékpárút-hálózat is összefüggő rendszert alkosson, és mindenhol kapcsolódjon a fővárosi hálózathoz is.

További információért látogasson el a projekt weboldalára: Kerékpáros Kertváros

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Skip to content