Online lakossági fórum 2021. Május 11-én a csepeli hév felújításáról

A csepeli hév meghosszabbítását 1951-es átadása óta tervezik mindkét irányba, ez most, a H6-H7 vonalak fejlesztésével végre megvalósulhat.

A H7-es hévvonal a fejlesztés megvalósulása után eléri a Kálvin téren a metróhálózatot. Így a belváros felé utazók számára rövidül az utazási idő, kényelmesebbé válik az utazás.
A másik irányban az Erdősor utcai új végállomás révén jóval több utas számára válik könnyebben elérhetővé a hév, közvetlen gyorsvasúti kapcsolatot adva nemcsak a csepelieknek, de a Csepel környékéről érkezőknek is.

Nem csak a hév, Csepel is megújulhat a jövőben.

A hévfejlesztés ugyanis lehetőséget ad arra, hogy a ma még a közlekedés által használt területek egy részét felszabadítsuk. Ezek az értékes városi területek pedig a fejlődés új útján indulhatnak el, teret adva a csepeliek által igényelt új szolgáltatásoknak, köztereknek, zöldfelületeknek.

A készülő tervekről, elképzelésekről a Budapest Fejlesztési Központ Csepel Önkormányzatával közösen online lakossági fórumot szervezett 2021. május 11-én.

A fórumon bemutattuk a hévfejlesztést, a csepeli belváros megújítására vonatkozó terveket, és a résztvevőknek lehetőségük volt kérdések feltételére is.

A lakossági fórumon jelentettük be a hévfejlesztésre vonatkozó kérdőív elindítását, melyet június 15-ig tölthetnek ki az érdeklődök.

A kérdőív a Közösen tervezünk oldalról érhető el.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Skip to content