Megkezdődött a lakossági igényfelmérés a Városliget környezetének közlekedésfejlesztéséről

A Budapest Fejlesztési Központ az alábbi kérdőívvel szeretné kikérni az érintettek véleményét a Városliget és környezetének közlekedésfejlesztési elképzeléseiről. A kérdőívet ezen az oldalon éri el és 2021. július 2-ig töltheti ki: Autómentes városliget weboldala

A Városliget és környezetének közlekedésfejlesztéséről szóló elképzelések számos, a Városliget és környezetében tapasztalható, régóta fennálló problémára jelentenének megoldást. A Rákosrendező felett átvezető híd összeköttetést jelentene a szomszédos XIII. és XIV. kerületek között. Ezzel a rákosrendezői pályaudvar elvágó hatása megszűnik a két kerület között és egyúttal elindulhat e barnamezős terület régóta várt fejlődése is. A jelenleg az M3-as autópálya levezető szakaszaként használt Kós Károly sétány autómentesítése is a koncepció része, megszüntetve ezzel az autós forgalmat a Városliget szívében, ami így a gyalogosoké és kerékpárosoké lehetne. Teljesen autómentessé válik a Hősök tere is, eltűnnek az autók a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok elől, de a tér jobb gyalogos és kerékpáros megközelíthetősége is a fejlesztés céljai közt szerepel. Az autós forgalom további csökkentését támogatja a Mexikói útnál épülő, összesen 1 500 férőhelyes két új P+R parkolóház is. Ezek lehetőséget biztosítanak a módváltásra a külső kerületekből és az észak-, illetve kelet-pesti agglomerációból autóval érkezők számára, hiszen ők az autóikat lerakva kisföldalattira, villamosra, buszra, vagy trolira szállhatnak, vagy gyalogosan érhetik el a környékbeli célpontjaikat, köztük a Városligetet.

A fentiek megvalósulásával 50 év után a Városliget és környezete megszabadulhat az átmenő autóforgalomtól. Az eddigi elképzelésekkel kapcsolatban szeretnénk megismerni az érintettek, a Városliget környezetében élők, dolgozók és az arra közlekedők véleményét és mindennapi tapasztalatait, hogy az ő igényeiket figyelembe véve haladhasson tovább a tervezés.


Vegyen részt Ön is a részvételiségi folyamatban, töltse ki a kérdőívet!

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Skip to content