Kerékpáros Kertváros – Rendhagyó kerékpáros programok a Budapest Fejlesztési Központtól az Etyeki Pikniken

2021. szeptember 4-én és 5-én az Etyeki Pikniken a Budapest Fejlesztési Központ standján a kerékpározás lesz terítéken, hiszen elindul az átfogó agglomerációs kerékpáros stratégia tervezése. A stratégia célja, hogy javuljanak a kerékpározás feltételei az elővárosokban, és minél többen közlekedjenek fenntartható módon. A tervezés az érintettek – kerékpárosok, agglomerációban élők – bevonásával történik. Így a BFK standján a kerékpáros játékok mellett bemutatjuk, hogyan készül a kerékpáros stratégia, és ehhez várjuk a javaslataidat, ötleteidet. Keresd a BFK standot a gasztrosétány főbejáratánál, a Rókusfalvy Birtokkal szemben!

Az alábbi rendhagyó kerékpározási lehetőségekkel várunk a BFK standon:

  • Országúti e-bike túra –11 és 14 órakor útra kelünk és nem csak körbetekerjük az etyeki dombokat, de hasznos tippeket is mondunk, hogy magabiztosan kerékpározhass országúton és városon belül is. Regisztráció: előzetesen online vagy a helyszínen a BFK standon.
  • Készíts saját turmixot kerékpárral! – Felülsz, tekersz, és kész a saját turmixod.
  • Páros kerékpárverseny – Két, egy helyben álló, rögzített kerékpárral versenyezhettek, hogy ki teker gyorsabban. A győzteseket kerékpáros nyereménnyel jutalmazzuk.
  • Mindent az elővárosi kerékpározásról – Infók minden mennyiségben. Bemutatjuk neked, hogyan készül a kerékpáros kertváros stratégia, és várjuk a javaslataidat, ötleteidet.

A budapesti kerékpáros kertváros stratégiájának célja, hogy az agglomerációban javuljanak a kerékpározás feltételei: minden agglomerációs településen élő kerékpárral biztonságosan meg tudja közelíteni a legközelebbi vasút-, hév-, vagy buszállomást. A szomszédos települések, illetve a Budapesttel közvetlenül határos települések és a főváros között sok esetben reális alternatíva a végig biciklin megtett utazás, ezért a stratégiának fontos része hogy, az agglomerációs kerékpárút-hálózat is összefüggő rendszert alkosson, és mindenhol kapcsolódjon a fővárosi hálózathoz is.

Mindez nemcsak a közlekedési módok közötti kényelmes és könnyű váltást, a fenntarthatóbb közlekedési módok elterjedését, de a klímavédelmi célokat, valamint az aktív és egészséges életmód elterjedését is szolgálja.

A stratégia tervezése 2021 szeptemberében helyzetértékeléssel kezdődik: azonosítjuk a szükséges, de jelenleg hiányzó hálózati szintű kerékpáros infrastruktúra- és létesítmény-fejlesztéseket, kijelölve a mindennapi agglomerációs kerékpározás fejlesztési irányát. A stratégia tervezésében az érintettek – kerékpárosok, agglomerációban élők – folyamatosan részt vehetnek a BFK honlapján elérhető felmérések kitöltésével, ötleteik, javaslataik megosztásával.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Skip to content